首页 > Ελληνικά 希腊语
云上岭南 Lingnan on the Cloud

【大美广东·希腊语】Περπατούν οι τουρίστες κάτω από στοές για να γνωρίσουν την ιστορία της Chikan

江门市赤坎华侨古镇:穿越百年骑楼读懂历史浮沉

来源:羊城晚报 云上岭南 发表时间:2024-08-23 15:25

Η αρχαία κωμόπολη Chikan βρίσκεται στις όχθες του Ποταμού Tan στη μέση της Πόλης Kaiping, Jiangmen, η οποία έχει μια ιστορία 370 ετών στο άνοιγμα του λιμανιού για το εμπόριο και στο άνοιγμα αγοράς. Η κωμόπολη σταδιακά αναπτύχθηκε από την οικογένεια Guan του άνω λιμανιού και την οικογένεια Situ του κάτω λιμανιού που εγκαταστάθηκαν στα ανατολικά και δυτικά άκρα της κωμόπολης.

Υπάρχουν περισσότερα από 600 κτίρια με στοές σε αυτήν την περιοχή, που αποτελούν το μεγαλύτερο, πιο συνεχές και καλύτερα διατηρημένο συγκρότημα κτιρίων με στοές στην Κίνα. Βαθμολογήθηκε ως διάσημη ιστορική και πολιτιστική πόλη της Κίνας το 2007. Τα τελευταία χρόνια, η Jiangmen διατήρησε τα ιστορικά χαρακτηριστικά της αρχαίας κωμόπολης και προώθησε τον υπερπόντιο κινέζικο πολιτισμό προστατεύοντας τα κτίρια της Chikan που είναι πατρίδα πολλών Κινέζων στο εξωτερικό.

Σήμερα, όταν οι τουρίστες περπατούν κάτω από τις στοές, κατανοούν καλύτερα τον υπερπόντιο κινέζικο πολιτισμό στην Κίνα, γνωρίζοντας τις τοπικές πολιτιστικές ιστορίες της Chikan.

赤坎华侨古镇位于江门开平中部潭江河畔,拥有370年开埠建墟历史,由上埠关氏、下埠司徒氏在古镇东西两端聚居逐步发展而成。当地拥有600多座骑楼,组成了全国规模最大、界面最连续、保存最完整的侨乡骑楼建筑群,于2007年被评为中国历史文化名镇。

近年来,江门通过对赤坎华侨古镇建筑进行保护与活化利用,延续古镇历史风貌,传承和弘扬华侨文化。如今游客穿越百年骑楼,通过了解赤坎在地文化故事,读懂历史浮沉,更加了解中国的华侨文化。