首页 > Ελληνικά 希腊语
云上岭南 Lingnan on the Cloud

【大美广东·希腊语】Έκθεση Βιβλίου Yangcheng – Μια γιορτή ανάγνωσης στην Γκουανγκζού

羊城书展:打造“家门口”的阅读嘉年华

来源:羊城晚报 云上岭南 发表时间:2024-08-21 17:02

Από τις 16 έως τις 20 Αυγούστου, η ετήσια Έκθεση Βιβλίου Yangcheng ξανασυναντήθηκε με τους αναγνώστες στις όχθες του Ποταμού Pearl. Με θέμα «Κλείσε ένα ταξίδι στον κόσμο» και την έννοια του «Δημόσιο Πολιτιστικό Σαλόνι», Η έκθεση βιβλίου έχει έναν κεντρικό χώρο, τέσσερις υποχώρους και έναν διαδικτυακό χώρο και προγραμμάτισε μια σειρά σχετικών δραστηριοτήτων.

Με δεκάδες χιλιάδες βιβλία συγκεντρωμένα, διασημότητες και ένα τεράστιο πλήθος, έγινε μια γιορτή ανάγνωσης που ενσωματώνει πολιτιστικές υπηρεσίες, πολιτιστικές ανταλλαγές, πολιτιστική δημιουργικότητα και πολιτιστική κατανάλωση. Η Έκθεση Βιβλίου Yangcheng, η οποία έχει ιστορία 43 χρόνων και έχει γίνει μια από τις σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Γκουανγκζού για την προώθηση και την ενθάρρυνση της ανάγνωσης. Στην Γκουανγκζού, η ανάγνωση έχει γίνει σταδιακά χόμπι όλων των πολιτών και η πόλη είναι γεμάτη με το άρωμα των βιβλίων.

8月16日-20日,一年一度的羊城书展在珠江畔再次与读者见面。书展以“阅见世界 (Book a Trip to the World)”为主题,以“公共文化会客厅”为理念,设置1个主会场、4类分会场、1个线上云会场,策划一系列配套活动。在书展现场,万卷云集、名家荟萃、门庭若市,成为了集文化服务、文化交流、文化创意、文化消费于一体的阅读盛宴。

走过43个春秋的羊城书展,已成为广州推动和深化全民阅读工作的重要文化品牌之一。以羊城书展为抓手,在广州,全民阅读蔚然成风,书香氤氲满城芬芳。

翻译|李玉凡

审校|罗洁

终审|程敏苏