首页 > Ελληνικά 希腊语
云上岭南 Lingnan on the Cloud
【大美广东·希腊语】Ας απολαύσουμε τη γεύση Hakka στην αρχαία πόλη Jiaying, Meizhou
来源:羊城晚报 云上岭南 发表时间:2024-08-31 19:25

Τα ξημερώματα, μια γωνιά της αρχαίας πόλης Jiaying, Meizhou είναι γεμάτη με άρωμα. Ζυμαρικά κολοκύθας, τηγανητά ζυμαρικά και άλλα χρυσαφένια τηγανητά φαγητά φέρνουν την ατμόσφαιρα της παλιάς ζωής και όμορφα νοήματα, κάνοντας τους ανθρώπους να σταματήσουν εδώ. Αφού περάσουμε από τη φασαρία των μαγαζιών με τηγανητά φαγητά, θα φτάσουμε στο Εργοστάσιο Youluohou, που είναι ένας κόσμος αρτοσκευασμάτων.

Υπάρχουν όλα τα είδη παραδοσιακών αρτοσκευασμάτων Hakka, όπως το λευκό κέικ, το μαλακό κέικ και το κέικ φεγγαρόφωτου. Συνεχίζοντας, θα βρούμε μια μεγάλη ποικιλία από σπεσιαλιτέ Hakka, όπως το γλυκό κρασί Hakka, οι φρέσκες ζαχαρωμένες φλούδες γκρέιπφρουτ, οι γλυκές και πικάντικες καραμέλες τζίντζερ, καθώς και τα κεφτεδάκια Hakka, τα κολλώδη κέικ ρυζιού, τα κίτρινα κέικ, τα γεμιστά τόφου κλπ, τα οποία θα ικανοποιήσουν την όρεξή μας. Κάθε λιχουδιά Hakka εδώ περιέχει τη σοφία και τη δημιουργικότητα του λαού Hakka, αντικατοπτρίζοντας την κληρονομιά και την ανάπτυξη των λιχουδιών Hakka. (Πηγή:Yangcheng Evening News, Τζουτζέ Σεν)

清晨,梅州嘉应古城的一隅香气四溢。南瓜圆、煎圆等金灿灿的炸物带着老城的烟火气和美好寓意,让人流连。穿过炸物的热闹,来到油罗后厂,这里是糕点的天下。猪肠糕、白切糕、软子糕、月光糕等客家传统糕点应有尽有。继续前行,香甜醇厚的客家娘酒、清新的柚子皮蜜饯、甜中带辣的姜糖等客家特产种类丰富,还有客家肉丸、糍粑、黄粄、酿豆腐、梅菜扣肉等客家特色菜肴,让人食指大动。这里的每一道客家美食都蕴含着客家人的智慧与创造力,体现了客家美食的传承与发展。