首页 > Ελληνικά 希腊语
云上岭南 Lingnan on the Cloud

【大美广东·希腊语】Το Κέντρο Συντήρησης και Αποκατάστασης Έργων Τέχνης της Γκουανγκντόνγκ, του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο ιδρύθηκε και αποκαλύπτει πώς τα έργα τέχνης μπορούν να «αναγεννηθούν» 

大湾区艺术品保护与修复中心成立,揭秘艺术品如何“重获新生”

来源:羊城晚报 云上岭南 发表时间:2024-07-31 10:24

Οι συλλογές αποτελούν το θεμέλιο μιας πινακοθήκης, τη βάση της ακαδημίας και την πηγή της αναζωογόνησης. Το πρωί της 26ης Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε στην Πινακοθήκη της Γκουανγκντόνγκ η τελετή εγκαινίων του Κέντρου Συντήρησης και Αποκατάστασης Έργων Τέχνης της Γκουανγκντόνγκ, του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο.

«Όταν ένα έργο τέχνης καταχωρίζεται στο σύστημα συλλογής της Πινακοθήκης της Γκουανγκντόνγκ, ξεκινάει ένα ειδικό ταξίδι. Οι συντηρητές είναι πάντα μαζί του κατά τη διάρκεια της διαδικασίας από την καταγραφή, την αποθήκευση και την προστασία, την ανίχνευση την αποκατάσταση κατά τη μεταφορά και την έκθεση, την αποθήκευση στην αποθήκη μετά την αποκατάσταση και τέλος την επιστροφή στην έκθεση». Η διευθυντής του τμήματος αποκατάστασης έργων τέχνης της Πινακοθήκης της Γκουανγκντόνγκ Liu Duanling δήλωσε ότι η έκθεση μέσω μιας ποικιλίας οπτικών μέσων δείχνει πώς οι συντηρητές συνδυάζουν παραδοσιακές τεχνικές και σύγχρονη τεχνολογία για να κάνουν τα έργα τέχνης σαν να είναι νεογέννητα και αφηγείται τις ιστορίες της αποκατάστασης πίσω από έργα τέχνης και τεχνουργήματα. (Πηγή:Yangcheng Evening News, Τζουτζέ Σεν)

藏品是一座美术馆的立馆之本,学术之基、活化之源。7月26日上午,广东省粤港澳大湾区艺术品保护与修复中心成立仪式在广东美术馆举行。

“当一件艺术品进入广东美术馆的收藏体系后,它便开始了一段特别的旅程。从身份记录、存储保护、运输展览中的损害检测和修复,再到修复后的库房休眠,最终重新展出的过程中,修复师们始终陪伴在其中。”广东美术馆艺术修复部主任刘端玲告诉记者,展览通过多种视觉手段展现了修复师们如何结合传统技艺与现代科技让艺术品们宛若新生,一段段艺术品和文物背后的修复故事娓娓道来。