首页 > Ελληνικά 希腊语
云上岭南 Lingnan on the Cloud
【大美广东·希腊语】Ο Master της καντονέζικης κουζίνας Xu Jinhui: Προώθηση της καντονέζικης κουζίνας 粤菜师傅徐锦辉:匠心烹制粤味,弘扬粤菜文化
来源:羊城晚报 云上岭南 发表时间:2023-07-25 16:54

Το 1987, ο Xu Jinhui εισήλθε επίσημα στη βιομηχανία της μαγειρικής και εργάστηκε ως καντονέζος σεφ στο China World Hotel. Ο Xu Jinhui, ο οποίος μεγάλωσε στο China Hotel, έχει δει τις αλλαγές στην καντονέζικη κουζίνα. Αυτή τη στιγμή είναι ο executive chef του China World Hotel. Εκτός από τη δημιουργία καντονέζικης κουζίνας, εισάγει επίσης εξαιρετική παραδοσιακή κουλτούρα τροφίμων στην καντονέζικη κουζίνα.

Από τα τέλη του 20ου αιώνα έως τον 21ο αιώνα, οι τεχνικές μαγειρικής και οι μορφές παρουσίασης της καντονέζικης κουζίνας έχουν αλλάξει. Πώς να παραμείνετε στην παραδοσιακή καντονέζικη κουζίνα και πώς να αναπτύξετε τη νέα καντονέζικη κουζίνα; Υπάρχει κάποια σύγκρουση μεταξύ των δύο; Κατά την άποψη του Xu Jinhui, δεν υπάρχει σύγκρουση μεταξύ της παραδοσιακής καντονέζικης κουζίνας και της καντονέζικης κουζίνας νέου στυλ, είναι αμοιβαία μάθηση και συμβίωση. Είπε: “Η παραδοσιακή καντονέζικη κουζίνα φέρει τις εξαιρετικές μαγειρικές δεξιότητες που έχουν συσσωρευτεί από γενιές δασκάλων καντονέζικης κουζίνας. Η νέα καντονέζικη κουζίνα έχει μάθει τεχνικές παρουσίασης δυτικού τύπου και οπτικά ελκυστικές φόρμες παρουσίασης. Ο συνδυασμός μεταξύ τους είναι σύμφωνος με την τάση ανάπτυξης.”

1987年,徐锦辉正式进入烹饪行业,在中国大酒店任粤菜厨师一职。从中国大酒店成长的徐锦辉见证着粤菜的变化。他现任中国大酒店行政总厨,他除了以包容并蓄的态度创作粤菜,还以“消失的名菜”系列,为粤菜注入优秀的传统饮食文化,强壮粤菜的生命力。

从20世纪末到21世纪,粤菜的烹饪手法、呈现形式等发生了变化。传统粤菜如何坚守,新派粤菜如何发展,两者是否有冲突?在徐锦辉看来,传统粤菜和新派粤菜两者之间没有冲突,是相互借鉴、兼容共生。他说:“传统粤菜承载着数代粤菜师傅积攒下来的精湛烹饪技艺,新派粤菜学习了西式的摆盘手法和充满视觉感的呈现形式,烹饪技艺和呈现形式相互结合是符合潮流发展趋势的,能擦出不一样的火花。”